Vi vet plötsligt vad rockbandet ska heta

Fredag. Midsommarafton. Det är idag vi ska bestämma vad vårt rockband ska heta.
Vi har många namnförslag att vraka bland. Det blir inte lätt. Bandets namn måste vara lätt att komma ihåg, det måste göra sig bra i tryck, det måste på något subtilt sätt avslöja lite om bandmedlemmarna och det måste framförallt ha attityd.

Hade vi nischat in oss på enbart glad pop hade vi valt att gå på det klassiska ”Namn & The Nånting”-upplägget som Tom Petty & The Heartbreakers, Elvis Costello & The Attractions, Graham Parker & The Rumours, Ian Dury & The Blockheads m.fl. har valt.
Eftersom Felix och Ville hänger över mig en hel del så hade namnet varit givet: Hasse & The Hangovers.

Och hade vår musikaliska väg varit rap och hip-hop hade bandets namn varit självskrivet: DJ Felix featuring Villeman and the Rappin’ Pappin’.

Punk, som jag älskar, hade jag gärna valt som musikgenre för bandet, men kanske hade vi skrämt bort en stor del av publiken då (dvs mamman). Bandnamnet hade dock varit givet, det är vi alla tre överens om: Öken-Bajs.
Vi tackar Knurralinda för namnförslaget. Vi spar det. Man vet aldrig när det kan komma till användning.

Ingen av oss är inne på dansband, men hade bandets musikaliska bana gått åt det hållet hade vi döpt bandet till Fredagsmyserz.

Men nu är det rock som gäller. Villes slutliga förslag på bandnamn är: Världens Bästa Rockband.
Jag tycker att det kanske är lite väl mycket attityd i just det namnet, även om vi alla eftersträvar ett namn med attityd. Dessutom känns det som onödigt mycket press att heta så. Chanserna att vi ska nå upp till den nivå som bandnamnet indikerar känns ärligt talat hyfsat avlägsna.
Felix föreslår Sonic. Jag häpnar att han ens kan ett sånt ord. Det visar sig att det är nån figur i nåt spel som heter så. Sonic är ju ett lysande namn på ett rockband. Dock, och här kommer det där förbannade docket, så är det så bra att just Sonic redan använts i rocksammanhang mängder av gånger i olika konstellationer.
Vi återgår till utgångspunkten att bandnamnet måste ha attityd samt avslöja något om bandmedlemmarna. Under tiden vi funderar tar vi frukost. Mamman undrar vad hennes funktion i bandet ska vara.
– Du ska sitta i publiken och vifta med armarna i luften och låta ”iiiihhhh iiiihhhh”, säger Felix och tar upp armarna i luften och viftar med dem för att med övertydlighet demonstrera för mamman hur hon ska bete sig vid framtida konserter.
Eftersom det är midsommarafton får vi alla en liten godisbit till efterrätt. Och då… plötsligt… allt blir så självklart där vi sitter med gelehallon i våra munnar som de godisgrisar vi är. Att vi inte tänkt på det tidigare. Bandnamnet är ju så nära oss att vi inte har kunnat se det. Det är ju helt uppenbart vad bandet ska heta när vi tänker efter, fast det gör vi inte. Vi vet bara plötsligt vad bandet ska heta.
Godisgrisarna! Fast på engelska såklart. The Candy Pigs!
Det är ju ett supernamn på ett rockband. Klart hög attitydfaktor. Lätt att komma ihåg. Gör sig bra i skrift. Och dessutom beskriver det verkligen bandmedlemmarna (i alla fall två av dem) på ett ypperligt sätt – Godisgrisarna. Vi tar varsitt gelehallon till.

The Candy Pigs!
Yes, vi har ett bandnamn. Och vi har redan en låt – tandborstlåten. Nu kastar vi oss omgående över nästa låt. Det ska på Villes initiativ bli låten om varulvsbebisen.
Men hur fan rimmar man på varulvsbebis egentligen?

Annonser

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Vi vet plötsligt vad rockbandet ska heta

 1. Hahaha!! Oj. Jag kom att tänka på när vi hade kompisar över för länge sedan och vi satt och kollade på nått på tv ochh det var väldigt tyst och rätt vad det är säger en av männen: ”Rövsvett”. Bara så där. Och vi bara glor på honom och undrar vad som slagit slint men han hade ju bara läst på en av makens singlar som stod i en back på golvet.
  Jag gillade Hasse and the hangovers bäst. det var riktigt fyndigt hehe.

  Varulvsbebis får man göra en omskrivning på annars kan man inte rimma. 😉 Tror jag.. Varulvsbarn-repsnaregarn. Varulvsbarn-gifthavreflarn.

  • Jag börjar nu formulera en idé om hur varulvsbebis-låten ska byggas upp textmässigt. Kanske behöver man inte hitta ett rim på just ordet varulvsbebis… stay tuned!

 2. ”…och här kommer The Candy Pigs med låten…..TANDBORSTSLÅTEN!!!” Ha ha ha ha! Där blev det verkligen Tvärtom! 😛

  • På nåt märkligt vis så låter allt som har med musik att göra bättre på engelska.
   ”Ladies and gentlemen… give a big hand for The Candy Pigs and their worldwide number one hit ”The Thoughts of a Toothbrush”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s