Sagan om en hyresvärd som hette Aftonbladet – del 2.

Detta är den andra och sista delen i sagan om de smarta affärsmännen på Aftonbladet.
Den första delen hittar ni här: Sagan om en hyresvärd som hette Aftonbladet.

SAGAN OM EN HYRESVÄRD SOM HETTE AFTONBLADET – DEL 2
De smarta affärsmännen på Aftonbladet, som i maj tog beslutet att slänga ut alla hyresgäster ur Blogghuset, samlas idag igen. De klappar varandra på ryggar och flinter och gratulerar sig själva till att det idag är sista dagen de behöver inhysa några hyresgäster.
– Äntligen av med dem, som en av de smarta affärsmännen uttrycker det hela.
De fortsätter att ge varandra komplimanger för det smarta beslut de tog i maj. Efter ett tag undrar en av de smarta affärsmännen vad de ska göra med ett tomt Blogghus. Huset står ju kvar men hyresgästerna är ute. Det har ingen av de andra smarta affärsmännen tänkt på. De sätter sig ned i varsin Chesterfield-fåtölj och tar ett glas konjak. Det brukar de göra när de försöker komma på något smart. Det är inte alltid de lyckas. Plötsligt rasslar det till i hjärnan på en av dem. Han ställer sig upp. Hans förslag är att de ska låta alla hyresgäster som är lite viktigare och finare bo kvar, och bara slänga ut det s.k. folket på gatan.
– När du säger folket menar du packet, skrattar en av de andra smarta affärsmännen.
De andra smarta affärsmännen tycker det var kul sagt så de börjar också skratta. Riktigt hejdlöst faktiskt. Och länge. Och hjärtligt.

Alla smarta affärsmän tycker att det låter som en lysande idé att enbart behålla de viktiga och fina hyresgästerna. Kanske inte helt förenligt med Aftonbladets socialdemokratiska sympatier där ju solidaritet är ett nyckelord, men smarta affärsmän kan ju inte ta hänsyn till sånt politiskt och mänskligt nonsens.
Sagt och gjort, de gör dealer med lite olika viktiga och fina människor om gratis bostad i Blogghuset, samtidigt som de höjer konjakskuporna i en salut för att så enkelt och smidigt ha blivit av med de inte fullt så viktiga eller fina människorna.
Det var minsann ingen dum affärsplan de har kommit på, det enas de alla om. Nu ska det bli fart och fläkt i Blogghuset, nu ska besöksantalet höjas avsevärt. Men om hyresgästernas antal minskar, borde då inte per automatik även antalet besökare minska? Och det är ju besökare hyresvärden Aftonbladet vill ha. Den frågan har de smarta affärsmännen inget svar på, så de tar en ny klunk konjak istället. Det är inte för inte som de alla är smarta affärsmän. Skål!

Samtidigt på andra sidan stan i en byggnad som heter Word Press Center.
En grupp av nya hyresgäster har samlats i den gemensamma föreningslokalen i huset. Samtliga hyresgäster är nyinflyttade. De bodde tidigare i Blogghuset i stadsdelen Aftonbladet, men nu har de alla flyttat in i Word Press Center. Det är en ståtlig byggnad där alla är vänner och ger varandra muntra tillrop när de ses. En familjär stämning råder.
Idag har de samlats för att gemensamt ta ett sista mentalt farväl till sina bostäder i Blogghuset, för idag – den 30 juni – är nämligen dagen då den sista hyresgästen slängs ut. De höjer sina glas och säger ”Tack och adjö” till Blogghuset och ”Hejsan svejsan” till de nya bostäderna i Word Press Center. De pratar gamla minnen om tiden som varit i Blogghuset – några har bott där i flera år, andra bara några månader. Men de har alla omgående blivit vänner.

En kvinna säger att hon hört att de smarta affärsmännen hos hyresvärden Aftonbladet faktiskt låtit en del hyresgäster bo kvar, nämligen de hyresgäster som de smarta affärsmännen anser vara lite viktigare och finare än de som slängts ut. En man säger att det låter som förföljelse av folkgrupp att slänga ut de som de anser mindre värda. Är inte det kriminellt? Någon undrar om de som anses som viktigare och finare verkligen är medvetna om att de andra hyresgästerna, som inte är riktigt lika viktiga och fina i de smarta affärsmännens ögon, slängts ut av de smarta affärsmännen. Alla i föreningslokalen är säkra på att de viktiga och fina hyresgästerna som bor kvar i Blogghuset är mycket väl medvetna om att de mindre fina hyresgästerna slängts ut. En yngling undrar varför de då inte gjort något för att hjälpa de utslängda hyresgästerna. Man ska ju hjälpa varandra. Det har hans mamma lärt honom. De har ju ändå varit grannar. Någon säger att de viktiga och fina nog enbart ser om sitt eget hus, i dubbel bemärkelse. 

Alla suckar. Ett förslag om att besöka Blogghuset kommer upp. Även om de inte bor kvar så kan de väl gemensamt besöka Blogghuset i alla fall. Då kan de ju passa på att knacka på hos de viktiga och fina hyresgästerna som bor kvar och höra hur de har det. Kanske lämna över sina nya adresser till Word Press Center till den fina skaran, om de skulle vilja komma och hälsa på någon gång. Och skulle de inte vara hemma så kan man ju alltid lämna ett meddelande till dem där man berättar lite hur man har det.
Någonting i stil med: ”Hej Alex Schulman. Vi är inte längre grannar för jag blev utkastad av hyresvärden Aftonbladet. Men jag har flyttat in i Word Press Center. Kom gärna och hälsa på nån gång. Och alla dina läsare är välkomna också. Hos Word Press Center är alla välkomna. Ingen betraktas som sämre eller fulare eller mindre viktig eller mindre fin här. Jag lämnar en länk till min nya bostad här. Det är bara att klicka på länken, och så vips är du hemma hos mig. Skitkonstigt, men det funkar faktiskt. Idag berättar jag om när min son arrangerade fotbolls-VM i trädgården. Väl mött. Hälsningar Pappan Hasse”.
– Sedan kan vi ju besöka alla Blogghusets kvarvarande hyresgäster med liknande meddelanden varje gång vi har något nytt att berätta, föreslår en medelålders man. Det finns ju många viktiga och fina hyresgäster kvar där, Alex Schulman var bara ett exempel – men det begriper ni ju. In med meddelandet i deras ”brevlåda” bara. Det kan ju varken de viktiga och fina hyresgästerna eller hyresvärden Aftonbladet bli upprörda över. Alla tycker ju det är kul att få post.
Om de mindre viktiga och fina människorna inte får bo kvar i Blogghuset så kan de ju i alla fall besöka de som faktiskt fick bo kvar. Det kan väl ändå inte de smarta affärsmännen på Aftonbladet ha något emot.
De nya hyresgästerna höjer sina glas än en gång. Sedan lämnar de gemensamt föreningslokalen i Word Press Center för att omgående börja besöka de viktiga och fina hyresgästerna i Blogghuset och lämna meddelanden i deras ”brevlådor”.

SLUT PÅ SAGAN!

Annonser

5 kommentarer

Filed under Uncategorized

5 responses to “Sagan om en hyresvärd som hette Aftonbladet – del 2.

  1. vaelkommen

    Nu är det ju på det sättet att AB inte var hyresvärdar i den meningen, du var där gratis, de beredde dej en plats helt utan kostnad.

  2. Ok visst fick vi vara där helt gratis och frivilligt…men inte kan jag förstå varför vi skulle vräkas …vi som läste aftonbladet troget vareviga dag och säkert bidrog att fler läste …men det är ju försent att tänka på nu…allt har en mening …och det blir säkert bra bara vi bott in oss i Word press center,

    Kram

  3. Tack för Slutet på Sagan! Det stämmer helt och riktigt! Jag ska bojkotta alla som ”bor kvar” ba´ fatt! Jag är sur och besviken. Skål! (i rött vin! som en äkta kommunist!) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s