Kan man kissa mos?

Resor med barn i åldern 5-8 år kan bli lite jobbiga om resorna blir längre än… säg, tio minuter. För att göra resan till vald semesterort lättare är ett bra upplägg att välja semesterort efter ortens namn snarare än det geografiska läget. Ju roligare namn, desto enklare resa. Varför? Låt mig förklara.
Vårt val av semesterort är en by på nordvästra Kreta som heter Kissamos. Det fattar ju vem som helst att ett sådant ortsnamn kommer att gå hem hos en 5-årig och en 8-årig kille. Och mycket riktigt, när vi sitter på planet och jag tar fram kartan över Kreta och pekar ut Kissamos så genererar det en strid ström av förfrågningar i stil med ”Va? Kissar man mos där?”, ”Är det äppel- eller potatismos man kissar?” och ”Är det kanske mås man kissar? Alltså pappa, kissar man fiskmås?”.
Två timmar spenderas på att försöka reda ut exakt vad för sorts mos – eller mås – det är man kissar i Kissamos. Därefter är det bara dryga timmen kvar av flygtiden. Tack gode gud för alla ortsnamn som har någon sorts referens till kiss, bajs eller prutt. Det är ju hur enkelt som helst att flyga med barn om man ska till sådana orter. De unga herrarna kan ju knappt vänta på att få komma fram till en ort som har ordet kissa i sig.
Nästa år får det nog bli Memphis. Jag ser oanade möjligheter att få Felix och Ville intresserade av Memphis med tanke på uttalet av ortens sista halva.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s