Det var en tysk, en rysk och en Bellman

Felix är inne i en intensiv period av Bellman-historier. De börjar alltid med orden ”Det var en tysk, en ryss och Bellman”. Jag känner igen många av dem från min barndom. De är fortfarande roliga. Faktiskt. Felix har ett aldrig sinande lager av dessa historier.
Lillebror Ville har aldrig hört talas om Bellman-historier, men han vill naturligtvis inte vara sämre så han hittar på några egna.
– Det var en tysk, en rysk och en Bellman, börjar han. De skulle se vem som hade längst flaggstång. Tysken hade en flaggstång som var fem meter lång. Rysken hade en flaggstång som var sju meter lång. Bellman hade en flaggstång som var tio meter lång. Så då vann Bellman.
Felix tittar förbluffat på Ville.
– Det där var inte roligt, säger han.
– Jo-o, insisterar Ville. Det var visst roligt. För Bellman, för det var ju han som vann flaggstångstävlingen. Men jag kan en till om du vill höra.
– Okej ra, suckar Felix.
Och så drar Ville igång en oerhört lång och avancerad historia om en tysk, en rysk och en Bellman som sitter i en roddbåt. Plötsligt åker en motorbåt förbi asasnabbt (och det där var ett direkt citat), så snabbt att roddbåten snurrar runt med sådan fart att den flyger upp i luften likt en helikopter. Den landar en bit längre bort i sjön. Oturligt nog landar den precis där en blåval som heter Lennart bor. Blåvalen Lennart blir superarg för att roddbåten landat på hans del av sjön, så han börjar spruta vatten ur hålet på ryggen för att bli av med roddbåten. Vattenkaskaden blir som en gigantisk dusch, och det tycker inte tysken, rysken och Bellman om för de hatar nämligen att duscha. Så de börjar ro därifrån så fort de kan. Och just när de tror att det ska bli lugnt och skönt så dyker en tigerhaj upp och nafsar båten i aktern. Tigerhajen visar sig heta Bertil. Det är i alla fall vad den säger när Bellman frågar vad den heter. Sedan händer något jättekonstigt berättar Ville exalterat. Något helt otroligt.
– Vadå, säger både jag och Felix uppriktigt nyfikna.
– Det minns jag inte, svarar Ville.
Va? Minns han inte? Nu har vi lyssnat på denna historia i säkert tio minuter, och så precis när han kommer till slutklämmen så tappar han minnet. What are the odds?
– Varför minns du inte, frågar Felix märkbart irriterad.
– Jag var ju inte med på båten, svarar Ville. Hur skulle jag då kunna minnas vad som hände?
– Men…, börjar jag.
Jag hinner inte fortsätta meningen innan Ville gör som han brukar när han känner sig lite trängd.
– Bu för pappa, säger han och går iväg.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Det var en tysk, en rysk och en Bellman

  1. ja, vad svarar man på det?

  2. Ha ha ha! Tyyypiskt småbröder!

  3. Haha, ungen har humor på hög nivå! Härlig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s