En liten diskussion om födelsedagar brorsor emellan

Ville fyller sex år. Han är naturligtvis mycket glad för detta, för en födelsedag för ju med automatik med sig en smarrig tårta och ett hårt paket eller två.
Felix däremot är inte alls glad över sin lillebrors födelsedag. Anledningen är inte avundsjuka eller missunnsamhet. Nej, det är nämligen så att eftersom Felix fyller år i slutet av februari och Ville fyller år i början av april så har Felix räknat ut att han faktiskt är fyra år äldre än Ville under en dryg månad. Resten av året är han bara tre år äldre, men mellan hans födelsedag och Villes dito så är han ju de facto hela fyra år äldre. Detta gillar Felix, för under denna period är han inte bara storebror utan störrebror. Det är ju ascoolt. Det fattar ju vem som helst. Men en dryg månad är ju en ganska kort tid, och nog hade det varit mysigt att vara fyra år äldre lite längre. Men hur löser man det?
Felix går fram och lägger sin hand på Villes axel.
– Ville, du kan väl fylla år om ett par månader istället?
Ville tittar förvånat på mig. Hans blick säger ”Kan jag det, pappa? Är det verkligen möjligt?”. Jag ruskar lite diskret på huvudet. Ville ler.
– Nej, det kan jag inte, svarar Ville.
Och det tycker han är bra för han vill ju verkligen ha den gröna marsipantårtan och de fyrkantiga paketen med BR-papper nu – inte om ett par månader.
– Snälla, ber Felix. Var lite schysst ra. Fyll år om ett par månader istället.
– Det är omöjligt dumma storebror, skrattar Ville.
Felix tittar på den födelsedagsfirande lillebrorsan och säger:
– Ingenting är omöjligt Ville.
Jag älskar hans inställning, även om den i just detta fall knappast hjälper.
– Jo-o, det finns omöjliga saker, säger Ville. Att överleva om man hoppar ned i ett femtio meter stort hål som är fyllt med glödande lava och en massa hungriga dinosaurier är omöjligt.
Det gäller liksom att få sista ordet när man är lillebrorsa.

Annonser

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “En liten diskussion om födelsedagar brorsor emellan

  1. Dom verkar så otroligt samspelta och samarbetsvilliga, dina söner. Mina bråkade på varandras födelsedagar och var svartsjuka på vem som fått bäst och finast present! Och så retades den som fyllde år lite grann också, men dom som inte fyllde år….Så våra födelsedagar var alltid EN jätteglad och dom andra skitsura! 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s