Villes olika skepnader

Det är på vår sista semesterdag i Spanien som Ville meddelar att han nu officiellt bytt namn från Ville till Gulligubben. Han har samtidigt passat på att byta skepnad från människa till delfin. Hoppsan. Den utvecklingen anade jag inte när jag vaknade imorse.
Att vara delfin har många fördelar mot att vara människa berättar Vil… Gulligubben. Bland annat så måste man bada precis hela dagarna, man behöver inte komma upp ens om mamman eller pappan säger att man måste komma upp för att värma sig. Förresten så spelar det ingen roll om mamman eller pappan ropar på en, delfiner har inga öron så de kan ju inte höra. Och även om de hade öron så skulle inte det heller spela någon roll, för vem har väl hört talas om en delfin som förstår svenska? I Spanien förstår de ju bara spanska, och varken mamman eller pappan kan spanska. Allt detta har Vil… Gulligubben naturligtvis vetat länge, och nu har han delat med sig av sin marina däggdjurskunskap till övriga familjemedlemmar också. Vi känner oss på något märkligt vis lite intelligentare än vi gjorde imorse.

På eftermiddagen har vi planerat in en promenad till den närliggande byn. Till och med Gulligubben inser att man inte kan vara delfin om man ska ut och promenera på gator och torg, så efter noga övervägande byter han skepnad från delfin till ryggsäck. Ja, just det – ryggsäck. Lite oväntat måste jag säga. Hade ju hoppats på att han åter skulle bli människan Ville. Dock behåller han namnet Gulligubben, och han vill absolut inte bli tilltalad med något annat än just Gulligubben. Säger någon Ville kommer han inte att svara. Så det så.
Han förklarar sitt val av ny skepnad med att en ryggsäck ju måste hänga på en rygg (”det hör man ju på namnet”) och det innebär att han slipper promenera själv till ”den där tråkiga gamla byn”. Och med det sagt hoppar han upp på min rygg. Och så manar han på mig att börja gå mot byn.
Att ha honom som delfin kanske inte var så dumt när jag tänker efter.

Annonser

2 kommentarer

Filed under Uncategorized

2 responses to “Villes olika skepnader

  1. Åh, en ryggsäck vill jag också bli!

  2. Bättre en säck på ryggen än en påse under ögat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s