Kom inte och säg att politiker är tråkiga

En dag på vår semesterresa genom Sverige åker vi förbi en ort i Skåne som heter Porrarp. Det är ju vansinnigt roligt. Vi börjar genast spekulera vilt i vad gatorna kan heta i en by med det namnet. Ingen av spekulationerna lämpar sig dock för tryck.

Att det finns en by som heter Porrarp gör mig plötsligt nyfiken på vad det finns för fler orter med roliga namn i Sverige. Det visar sig efter lite googlande finnas hur många roliga svenska ortsnamn som helst.
Tänk om man bodde i Luderbygget i Orsatrakten, i Snopptorp i Eskilstunatrakten, i Lilla Helvetet i Söderhamnstrakten, i Horkrogen eller Homovallen eller Njutånger i Hudiksvallstrakten, i Fnaskberget i Ljusdalstrakten, i Pissholmen eller Anusviken i Moratrakten, i Bögholmen i Laholmstrakten, i Pungpinan i Håbotrakten eller helt enkelt bara i Stjärten i Norrköpingstrakten.
– Vad bor du någonstans?
– I Stjärten.
– Jaha. Hur är det då?
– Det är ett jävla skitställe.

Jag antar att det är politiker som till slut bestämmer namn på svenska orter. Med ortsnamn som de ovan nämnda kan väl ingen människa påstå att politiker skulle vara torra och tråkiga. De är ju värsta ståupparna.

Annonser

4 kommentarer

Filed under Uncategorized

4 responses to “Kom inte och säg att politiker är tråkiga

  1. magda

    Jag diggar KÖTTKULLA, det ligger innan Göteborg 🙂

  2. Är det verkligen POLITIKERNA som bestämt vad ställena ska heta? Det är ju GAMLA namn. Jag har såååå svårt att tro att politikerna har humor nämligen…Jag tror det är KUNGEN! Kungen hade så tråkigt så han satt och roade sej med att hitta på Tokiga Namn åt byar i Sverige, och sen skrattade han så att han nästan fick kramp. Tror jag. 😛

  3. Du har nog rätt. Hörde att han nyligen ville döpa en by till Bladvända.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s